Skip links
  • Actuele levertijd: 1-2 werkdagen

  • Boven €100,- gratis verzending!

WAT DOET PEEL EN MAAS ELECTRONICS OP HET GEBIED VAN MVO?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) staat bij Peel en Maas Electronics hoog in het vaandel. Onze visie hierop is dat elk bedrijf, groot of klein, zijn steentje bij zou moeten dragen aan een betere maatschappij. Dit kan in de vorm van aandacht hebben voor sociale aspecten, maar ook voor het milieu. Hoewel Peel en Maas Electronics een relatief klein bedrijf is, proberen we hier toch op onze manier een steentje aan bij te dragen.

Milieu

Het produceren van elektronica zoals computers vraagt veel van ons milieu. Vaak zijn er veel metalen, fossiele brandstoffen en water nodig om een product te vervaardigen. Daarom zorgen we er in ons bedrijf maximaal voor dat producten hergebruikt worden. ICT-producten worden in het bedrijfsleven vaak veel sneller vervangen dan de duur die de producten daadwerkelijk meegaan. Wij kopen en refurbishen deze producten en zorgen ervoor dat ze nog gemakkelijk een ronde mee kunnen. Voor u als klant betekent dit een voordelige en verantwoorde keuze!
Daarnaast spreekt het voor zich dat we verpakkingsmaterialen en ander afval geschieden afvoeren zodat er een minimale hoeveelheid restafval overblijft.

Gemeenschap

Peel en Maas Electronics is gevestigd in omgeving met een hechte gemeenschap. Een gemeenschap waarin men elkaar wat moet gunnen om te zorgen dat we deze leefbaar houden.

Daarom sponsoren wij als bedrijf enkele lokale verenigingen en initiatieven. Denk hierbij aan een bijdrage aan Carnavalsvereniging de Kieveloeët, OLS 2022, Harmonie Eendracht, Schutterij Sint Nicolaas, Schutterij Sint Willibrordus, RKMSV, Fiets4Daagse de Peel en sinds 2013 zijn we ook trotse clubsponsor van VC Peelpush uit Meijel. Peelpush is een levendige vereniging voor jong en oud, waarvan zelfs een team eredivisie speelt en door het hele land reist! Het is zeker aan te raden om een van de wedstrijden een keer in sporthal de Körref te komen bekijken.

Onderwijs

Een ander wereldwijd thema wat wij erg belangrijk vinden is onderwijs. In Nederland is het vanzelfsprekend dat kinderen naar school gaan en een kans krijgen om zichzelf te ontwikkelen, of het kind nou uit een rijk of arm gezin komt. Helaas geldt dat niet voor alle landen in de wereld. Een van de leuke aspecten van het voeren van een bedrijf is dat je met heel veel verschillende soorten mensen in gesprek raakt. Zo ook een klant die een stichting opgezet heeft om kinderen naar school te laten gaan in Gambia. Een land met veel armoede waar veel ouders het zich niet kunnen veroorloven om hun kinderen naar school te laten gaan. Een gemiste kans op een toekomst voor veel kinderen! Daarom sponsort Peel en Maas Electronics via deze stichting sinds 2010 jaarlijks de basisschoolopleiding van twee kinderen. Een bezoek ter plekke in 2014, 2016 en 2019 leert dat dit geld goed besteed is.

Wilt u ook een kind in Gambia een toekomst geven? Kijk dan eens op de Facebookpagina van Stichting Sharanie en neem eventueel contact met ze op www.facebook.com/StichtingSharanie